Hvad er tantra?

 Gratis! Få tilsendt mine 5 trin til mere selvkærlighed på din mail  ???

Mange mennesker har hørt ordet sexualitet i forbindelse med tantra, og standser der, og tror at alt i tantra handler om sex. Det gør det ikke, men den sexuelle energi er en væsentlig del af tantra.

 

Vores sexuelle energi er forbundet med vores livskraft, vores kreative skaberkraft og lysten til livet.

 

Ved at lukke ned for vores sexuelle energi og gemme og tabuisere dele af vores krop, lukker vi ned for meget af det, der giver os en følelse af glæde, lyst og overskud.

Tantrisk filosofi:

Tantra er en strømning der har påvirket indisk tænkning på tværs af forskellige skoler gennem århundreder. Vi finder både tantrisk påvirkning indenfor buddhisme og hindusime. Derfor findes der mange for guder og gudinder i tantra. Der er altså ikke kun én gud, og dyrkningen af guder er i virkeligheden en måde at dyrke guddommeligheden i os selv på.

 

Et fælles træk der er i de forskellige retninger af tantra, er non-dualiteten. Altså tanken om at vi ikke er adskilt fra det guddommelige, men at det guddommelige findes overalt, også inde i os, som uendelig skønhed, glæde og kærlighed.

 

I tantra er tanken at der ikke findes ondskab. Der findes lys og mørke, men mørket er ikke ondt. Vi skinner alle med det samme lys indeni. Med samme kraft og intensitet.

 

Det kan lyde mærkeligt at vi alle skinner med det samme lys, når nogen opfører sig aggresivt og voldsomt, mens andre er hengivne og tolerante. Tanken er at når vi mennesker oplever svigt, uretfærdighed eller bliver pressede, så forsøger vi at passe på os selv, og kommer derved til at lukke vores hjerte i og gøre os hårde. Denne beskyttelse passer på os, men den lukker også af for at lyset kan skinne ud. Med tiden kan vi lave så mange beskyttende lag, at lyset kun skinner ud af små sprækker.

 

Tantra inviterer os til at udvide vores bevidsthed og se lyset i os selv og hinanden, og øve os i at få det til at skinne så klart som muligt, ved gradvist at slippe nogle af de beskyttende lag, når de ikke længere tjener os.

En god tantrisk øvelse er, at øve os i at se det smukke i andre først. Ikke fordi vi skal lukke øjnene for deres mindre gode sider. Men ved at være bevidste om at se det gode først, kommer vi til at opleve mennesker anderledes, og dermed behandle dem mere tolerant og kærligt.

 

Noget jeg selv praktiserer, som også er en tantrisk praksis, er at gøre det jeg er bange for, så ofte som muligt. Og hvorfor nu det? Er det ikke ubehageligt? Jo! Det er vildt ubehagligt de første par gange, men så bliver det gradvist mere ufarligt, og efterhånden er jeg så ikke bange for det mere. Det kan være noget så simpelt som at gå uden makeup i Fakta. For jeg synes ikke jeg er særlig pæn uden mascara, pga. mine lyse øjenvipper. Så selvom jeg er ret fri i min krop og glad for mit udseende, er det udfordring at gå i Fakta uden mascara. Så det øver jeg mig på at gøre igen og igen.

 

En mere radikal ting er at stå ved mig selv og det der er virkelig sandt for mig.

 

Det var fx. virkelig skræmmende at gå fra min mand gennem 13 år. Jeg havde intet job, og intet sted at bo. Men det var sandt for mig at blive skilt fra ham, så det valgte jeg, på trods af min store usikkerhed og frygt for fremtiden.

 

Og det var også temmelig skræmmende at sige min faste stilling som lærer op, for at blive selvstænding yogalærer og tantrabehandler. Der var jo ingen garanti for at det ville komme til at gå godt. Men det valgte jeg at tro på at det ville, så jeg sagde op og sprang ud fra 10 meter vippen, uden at vide helt hvad det indebar. Og jeg elsker at jeg traf den beslutning!

 

Det vi opnår ved at gøre de skræmmende ting, er en større følelse af frihed. At det bliver lettere at møde verden med et åbent sind. Og vi bliver en stadig mere autentisk version af os selv.

Hvad betyder Tantra?

Hvis du oversætter Tantra direkte, betyder det: et redskab (tan) til udvidelse (tra). Det er altså en filosofi der har til formål at udvide din bevidsthed.

 

Der findes forskellige tantriske veje til bevidsthedsudvidelse, fx: meditation og yoga, og også tantrisk elskov.

 

I tantrisk elskov, kan vi se forening mellem mand og kvinde (eller mellem kvinde og kvinde eller mand og mand) som foreningen mellem Shiva* og Shakti*. Den uendeligt rummelige Shiva, giver plads for den levende, kraftfulde, dansende Shakti.

 

Det der gør tantrisk elskov til en bevidsthedsudvidende praksis, er at du bruger den opbyggede sexuelle energi til et spirituelt formål.

 

Mange mennesker er vant til at en orgasme er kortvarig og hurtigt overstået. En såkaldt peak-orgasme. Denne orgasme er for både mænd og kvinder centreret i deres køn. For nogle mennesker (især mænd) er denne form for orgasme forbundet med energitab, og manglende lyst (og evne) til at elske videre. Både mænd og kvinder kan med træning lære at få orgasmer der varer længere, og fylder hele kroppen og ikke kun deres køn. (Hvis du er nysgerrig på dette kan jeg anbefale at læse bøger af Mantak Chia, fx.”Den seksuelle puls”)

 

Ikke alle mænd er klar over at ejakulation og orgasme ikke er det samme. De to kan skilles ad med træning. Dette kan give manden længerevarende orgasmer, og evnen til at få flere orgasmer i træk.

 

I tantrisk elskov, kan både mænd og kvinder ved hjælp af fx. åndedræt og visualisering, sublimere den seksuelle energi. Fx. kan du fokusere på at trække energien mod dit hjerte. Dermed kan det opleves som om den “rastløse” sexuelle energi spreder sig ud, og ikke kun fylder i dit underlivet, men i dit hjerte og hele din krop.

 

 

 

 

Shiva og Shakti:

Vi rummer alle både Shiva og Shakti. Shiva er det maskuline princip, personificeret ved den maskuline gud, den ubegrænsede rummelighed, den absolutte tomhed, som giver plads til alt andet.

 

Shakti er personificeret ved gudinden. Den rene kreative kraft der manifesterer al bevægelse og udvikling i verden. Shakti er energien der danser og Shiva er pladsen der rummer hende.

Luk menuen
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial